Top Sportweek bij SGO Grolloo

De aanloop was lang, de voorbereiding moest tot drie keer toe opnieuw worden opgepakt. Dat was frustrerend en het kostte veel energie. Gelukkig pakte de organisatie door en de SGO Sportweek was zeer de moeite waard. Elke dag één of meer sportactiviteiten en boeiende sprekers, voor jong en oud en voor elk wat wils. Bestaande sporten kwamen aan bod maar er kon ook kennis worden gemaakt met voor SGO nieuwe sporten als freerunning en walking voetbal. Erg leuk was ook de verbinding die ontstond tussen Oekraïense kinderen en kinderen van de basisschool De Drift in Grolloo door samen te sporten bij het Sportfestijn. De organisatie kijkt tevreden terug op de sportieve viering van haar 75-jarig jubileum.

Naast het vieren van het 75-jarig bestaan, was het doel van SGO met deze Sportweek om een boost aan de vereniging te geven na de periode van stilstand door Corona. Van een tijdelijk passieve levensstijl terug naar een actieve lifestyle. Daarnaast wilde SGO de bekendheid met het sportaanbod binnen SGO vergroten. Andere doelen waren het verder versterken van de betrokkenheid bij de vereniging en het vergroten van de bewustwording dat sporten en bewegen gezond is en dat samen sporten gezellig en stimulerend is. Kortom het gevoel dat SGO de vereniging is waarbij je graag aansluit. Op de langere termijn moet blijken of en in welke mate deze doelen worden gehaald. Deze Sportweek is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Sport- en Beweegakkoord van de gemeente Aa en Hunze.

Na de opening door scheidend SGO-voorzitter Hilbert Stel werd op maandagavond voor een volle zaal in Het Markehuis de officiële aftrap van de Sportweek gegeven door interim-wethouder Nynke Houwing.

’s Middags ging daaraan een clinic Bewegen op Muziek vooraf. De jeugd t/m 12 jaar genoot daarvan zichtbaar, het enthousiasme spatte ervan af.

Aan het begin van de avond volgde de loopgroep van SGO. Zij deden de Coopertest om te testen hoe het zit met hun fitheid. Het mooie aan deze test is dat allen dezelfde finishtijd klokken, namelijk in 12 minuten. De gelopen afstand in die tijd is een maat voor de getraindheid van de lopers. Algehele conclusie was dat het met fitheid van de deelnemers (en de vereniging) goed zit.

’s Avonds was het woord aan sportverslaggever / spraakwaterval Evert ten Napel. De ene na de andere anekdote volgde. Wat kan die man boeiend vertellen! Na de pauze nam Evert boeiende interviews af bij Iris Reinders (volleybal eredivisie), Sabine Spreen (wereldkampioen Obstacle Course Racing), Bennie Streuer (wereldkampioen zijspanracen) en Frank Vreugdenhil (marathonschaatser, winnaar alternatieve elfstedentocht).

Evert sloot de avond af met een sympathiek gebaar richting de jubilerende vereniging. Voor een zacht prijsje bood hij een aantal van zijn boeken te koop aan en voorzag die van een persoonlijke tekst. In een mum van tijd waren alle boeken uitverkocht en het mooie, de helft van het bedrag was voor SGO.

Voor een terugblik op deze avond, zie de vele foto’s van Sander de Jong

SGO 75+3 jaar – Evert ten Napel – Google Foto’s en van Frederiek Dilling

SGO 75 -Evert ten Napel | Flickr

De week ging op dinsdagavond verder met een heerlijke clinic walking voetbal met de Old Stars van FC Emmen. Warming-up, uitleg van de spelregels en daarna werden er lekkere onderlinge potjes gespeeld. De spelers van Emmen likten hun vingers af bij het zien van de strakke en glad gemaaide grasmat van onze velden; zij spelen op kunstgras wat bij hun leidt tot veel blessures. En of de Old-Stars van SGO er nu aankomen? De aanwezige SGO-sterren hebben zin aan een vervolg. Met 4 spelers erbij kan dat lukken!

Een activiteit die bij de jeugdleden van SGO niet bekend was, is freerunning. Op woensdagmiddag werd daarom een clinic verzorgd in de Sportzaal van Het Markehuis. De jeugd was super enthousiast, de energie spatte er vanaf!

’s Avonds verplaatste het gebeuren zich naar Schoonloo. Op de prachtig gelegen beachveldjes aan de Warmenbossenweg verzorgde ervaren beachster Iris Reinders een inspirerende clinic. Het gebeuren kreeg een extra feestelijk tintje toen muziekvereniging Crescendo Grolloo langskwam en zorgde voor een vrolijk openlucht concert.

De jongste sporttak binnen omnivereniging SGO, de afdeling fitness, organiseerde op donderdagavond onder prima weersomstandigheden een open training op het sportveld. Het werd een top fitnesstraining onder leiding van trainster Meike Lensen.

Het initiatief om de kinderen van OBS De Drift samen te laten sporten met Oekraïense kinderen van KC Papenvoort werd een groot succes. SGO vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en wil verbinding ondersteunen. Dat is op vrijdag erg goed gelukt! Op het sportveld waren een aantal uitdagende opstellingen geplaatst: rodeobed, bubbelvoetbal, springkussen, stormbaan, bungierun, zeephelling en een waterbak om levend te sjoelen.

Oekraiense kinderen en die van De Drift sporten samen op de uitdagende attributen die op het sportveld waren opgesteld. Niet dezelfde taal spreken? Nou daarvan was niets terug te zien. Sport verbindt!! Superrr! RTV Drenthe kwam langs en maakte opnames voor de radio; dit is terug te luisteren in de volgende geluidsopname.

Op vrijdagavond kwam dorpsgenoot Johan Derksen langs. Voor opnieuw een volle zaal in Het Markehuis ging Johan op de hem bekende wijze in op zijn eigen loopbaan en op actuele ontwikkelingen. Terwijl het kabinet valt, er in Drenthe een wolf wordt afgeschoten en TV-makend Nederland schreeuwt om de mening van Johan, vertelt hij zijn verhaal voor onze jubilerende vereniging. En Johan was in vorm!

Veel foto’s van Frederiek Dilling over deze avond, zijn te zien via de volgende link: https://www.flickr.com/…/721777203097…/with/53047055819/

De finaledag van de Sportweek van SGO begon met een gezellige en goed verzorgde dorpslunch verzorgd door Roelien van Café Restaurant Gerrie.

Daarna ging het op het sportveld helemaal los met het Sportfestijn. Door het warme weer kregen de wateropstellingen ruime belangstelling. Het werd waterballet met acrobatische toeren en nog veel meer.

Op zaterdagavond werden de activiteiten en festiviteiten afgesloten met een Pubquiz met aansluitend feest bij Hofsteenge Grolloo. Daar hadden meer mensen bij gekund. Desondanks was het ook nu weer gezellig en feestelijk.

Veel dank aan quizbouwer Markwin en quizmaster Richard. Super mannen!

En de hoofdrol? Die was voor team HoofdRol!

Het zit er op! Het 75-jarig jubileum van onze intussen alweer 78-jarige vereniging hebben we gevierd met een prachtige Sportweek.

Dank aan iedereen (en dat waren er velen) die heeft meegewerkt aan deze superweek. Uiteraard het organiserende comité, alle trainers en trainsters, de fotograven Frederiek en Sander, de vele handjes bij het opbouwen en opruimen op vrijdag en zaterdag en ook bij de andere activiteiten, Roelien van Café Restaurant Gerrie, Frans Hofsteenge en zijn team van Café Restaurant Hofsteenge. En tot slot Het Markehuis met beheerster Hilda en haar team; bijna de gehele week maakten we gebruik van haar gastvrijheid.

Bedankt allemaal, ook degenen die we hier vergeten zijn te noemen.

Wij wensen iedereen een fijne zomer en SGO bouwt aan de volgende periode in haar bestaan.