Lopend nieuws

 • Loopgroep – Schema maandagtraining
  In de maanden april t/m september hebben we verschillende startplaatsen rondom Rolde. Nieuwsgierig geworden om een keer mee te lopen op de donderdag? Meld je dan van te voren even aan via loopgroep@sgogrolloo.nl dan geven we de exacte startplaats door.
 • Super topper Kevin volbrengt de Rotterdam Marathon
  Alle SGO-leden zijn toppers en daar is onze vereniging trots op. Soms zijn er toppers die net even extra pieken. Dat deed Kevin Eefting zondag in Rotterdam. Na wekenlange voorbereiding aan de hand van nauwkeurige schema’s was het zondag zijn dag.  De eerste dertig kilometers gingen vlot, daarna werd het zwaarder. Natuurlijk werd het zwaarder, wat wil je na 30 km en dan nog eens 12 te gaan. Kevin ging door en na ruim 4 uur volbracht hij de 42,2 km van Rotterdam. Wat een doorzetter en wat een topper.  Gefeliciteerd Kevin met deze geweldige prestatie!! Hier mag je trots op zijn,…
 • Uitstapje naar de atletiekbaan in Assen
  Maandag 20 september vond de looptraining niet plaats in Grolloo maar hebben we een uitstapje gemaakt naar de atletiekbaan in Assen. Hier is er onder leiding van onze eigen trainer Jan Vreugdenhil een looptraining verzorgd. De Training bestond uit het lopen van 200Meters en een afsluitende ronde van 1000M.Voor sommigen een eerste kennismaking op het lopen op een atletiekbaan, voor anderen de mogelijkheid om op de baan een snelle tijd neer te zetten. Al met al een leuke ervaring. De loopgroep.
 • Nieuws van de Loopgroep
  In deze coronatijd is gezamenlijk trainen er helaas niet bij. Toch blijven we als leden actief en creatief met elkaar. De opdracht was deze keer om samen een woord te vormen door letters te lopen. Verschillende leden durfden de uitdaging aan waarna de zin is gevormd: START NU LOOPGROEP SGO Het tekenen van de looptraining wordt voorgezet. De opdracht is om een afbeelding te lopen waaruit blijkt dat je van lopen blij wordt. Enthousiasme werd al gewekt bij Jan P en Jan P en zij hebben afgelopen week samen de letters SGO in Grolloo gelopen. Daarnaast blijven de lopers fit doordat ze…
 • Kei van Loopgroep SGO
  Vrijdag is de kei officieel aan de winnaar van 2020 overhandigd door Teja Venema. Teja, Bestuurslid van de loopgroep SGO en tevens winnaar van de kei 2019 heeft Jeroen Doesburg in het zonnetje gezet met de mooie Drentse Kei. Deze kei win je niet zomaar. Daar moet serieus voor getraind worden. De kei gaat naar de hardloper die zich het beste heeft verbeterd qua snelheid t.ov zijn vastgestelde streef tempo. De Trainer stelt op basis van het gemiddelde wedstrijd resultaat van het afgelopen jaar wat het doel wordt. Loop je sneller dan dit vast gestelde tempo dan maak je kans….