10 weken Cei-challenge en “waor gaoj hen” estafette

Wat is het toch fijn om weer te kunnen trainen! Sinds 14 mei zijn we weer gestart met de hardlooptrainingen op de maandag in Grolloo en donderdag in Rolde. Alles op gepaste afstand (1,5 meter) en met een aangepaste trainingsvorm maar net zo gezellig.

Hiermee komt er een einde aan de Cei (een afkorting van Corona Kei) challenge waarbij alle leden van de hardloopgroep de afgelopen 10 weken streden om de meeste Cei punten. Deze kon je scoren door hard te lopen, te wandelen en te fietsen. Er waren 

bonuspunten voor ludieke trainingen en acties. Om te beginnen eerst even de statistieken:

– Lianne Smit-Martens is met 229 punten de grootste Cei.
– Er is door 24 mensen 370 uur hardgelopen.
– En er zijn heel veel ludieke acties geweest.

De “waor gaoj hen” estafette
Om iedereen nog meer te stimuleren om te bewegen (en vooral voor de lol) startte we naast de Cei ook de “waor gaoj heb” estafette. Een groen-wit lintje werd elke dag doorgegeven van de ene naar de volgende persoon. Je kreeg een foto en een hint en moest dan het lintje gaan zoeken. Vervolgens gaf je de persoon na jou weer een foto en een hint van de plek waar je hem zelf had verstopt. Op die manier heeft het lintje 375km afgelegd, vaak met een attentie of iets lekkers voor de vinder. Op een gegeven moment werd het lintje zelfs vergezeld door een vogeltje dat de zoeker de weg wees.

Meedoen met de hardlooptraining
We trainen elke maandag en donderdag met een groep van 8 tot 20 hardlopers. Dit onder het toeziend oog van goede trainers die elke week weer een leuk trainingsschema opstellen. Voor alle niveaus is er een leuke uitdaging en voldoende afwisseling. Heb je zin een keer mee te trainen? Je kan drie keer meedoen om te zien of het wat voor je is. De training op maandag start om 19:30 bij de parkeerplaats van het Nije-Hemelriek. Zodra we weer ‘normaal’ kunnen trainen, zonder 1,5 meter afstand, zijn de trainingen weer in Grolloo. De training op donderdag start om 19:30 bij de Boerhorn.