Bluesfestival 9 en 10 juni – help jij (weer) mee?

De 6e editie van het Bluesfestival staat voor de deur. 

SGO is weer gevraagd vrijwilligers te leveren om te helpen bij een aantal taken tijdens het Bluesfestival op 9 en 10 juni in Grolloo. Maar SGO mag ook helpen bij de opbouw (woensdag- en donderdagavond) en de afbouw op zondagmiddag. Voorgaande jaren was het een succes, mede dankzij de vele vrijwilligers. Het was bovendien heel erg gezellig!

Als je je aanmeldt als vrijwilliger, betekent dat veel voor SGO, maar ook voor het dorp en het festival. Met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat het weer een succes gaat worden. Bovendien draag je bij aan de leefbaarheid in het dorp. Ieder uurtje helpt en maatwerk is mogelijk!

Op 9 en 10 juni mogen we de bezetting op diverse posten in en rond het dorp regelen. Op deze dagen is dat waarschijnlijk van ca 12 – 1 uur. De pieken zitten met name bij de aanrijd- en vertrekmomenten, tussentijds is het rustiger. Kun je op zo’n dag helpen, graag! Bij voorkeur draai je een middagshift (12-18) of een avondshift (18-sluit), i.v.m. de briefing en overdracht ben je ca 30 minuten eerder aanwezig. Je mag uiteraard de hele dag helpen, maar maatwerk is ook mogelijk. We geven een paar voorbeelden: 

• we kunnen ‘splitdiensten’ inplannen als je bijv. ’s middags even naar huis moet. 

• Een start- of sluitdienst kan ook. Ga je bijv. naar het festival, dan kun je wellicht daar voor helpen bij het verwerken van de moment. 

• Ga je niet naar het festival, maar ben je wel thuis? Dan kun je misschien een post in 1 van de straten in Grolloo voor je rekening nemen, samen met een vriend of vriendin, je buren of je zoon of dochter. 

De werkzaamheden variëren per post, van parkeren van auto’s en fietsen tot doorverwijzen, tegenhouden van verkeer en van helpen bij het oversteken van mensen etc. We houden zoveel mogelijk rekening met je wensen. Beman je een post op straat, dan is het wel nodig online een training te volgen. Vrijwilligers worden uiteraard goed verzorgd. 

Opbouw & afbouw

Kun je niet op 9 en 10 juni helpen maar wil je wel iets bijdragen? Help dan mee tijdens de opbouw en

 afbouw. Op 7 en 8 juni (avond) en op 11 juni (ochtend vanaf ca. 10/10.30u) kunnen we handjes gebruiken bij de opbouw en afbouw. Woensdag en donderdag plaatsen we linten, paaltjes en fietsenrekken in het dorp en op het parkeerveld en zondag ruimen we alles weer op. 

Aanmelden: 

Omdat we 29 mei de balans opmaken met de organisatie, is aanmelden mogelijk tot en met 28 mei bij Annemay (abock72@gmail.com) en Hilbert (stel.h@hetnet.nl), maar bij voorkeur eerder. 

Iedereen vanaf 15 jaar is welkom om te helpen, leden, niet-leden, donateurs, ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes… Voor vragen over de inzet kun je ook bij ons terecht. We maken er samen ook dit jaar weer een superfestival van! 

Groet, Annemay & Hilbert