Optreden

Door Inge Matthezing

De marsmuziek klinkt, de gordijnen gaan open. Drie vlaggen verschijnen: de Nederlandse vlag, een oude vlag van SGO en de nieuwste vlag van SGO. De gymuitvoering is begonnen. Het staat deze keer in het teken van 75 jaar SGO. En daarom reizen we samen door de tijd. Geholpen door twee echte tijdreizigers in een heuse tijdmachine.

Na een nostalgische vlaggenceremonie kan het echte werk beginnen. Net als in de jaren 50 komen de peuters en kleuters al rockend de gymzaal in. 

~

Met vlechtjes en glitters in je haren, sta je daar te stralen. Je bent net drie geworden en dit is je allereerste gymuitvoering. Je mag er speciaal voor opblijven want normaal gesproken lig je al om zeven uur op bed. Het is een groot feest. Trots laat je zien wat je de afgelopen tijd hebt geoefend bij de gym. Springen op de mat en klimmen en klauteren over de banken en de kast. Op het eind wordt het toch een beetje spannend zo in het donker in de spotlight. Gelukkig zitten papa en mama vooraan. Even een knuffel.

Nadat de toestelcommissie alle toestellen heeft opgeruimd mag je nog een keer verschijnen van achter het gordijn. Deze keer laat je zien hoe goed je het dansje kunt dat meester Maroen (Zoals jij meester Jeroen noemt) voordoet. Handen in de lucht en zwaai van links naar rechts. Want bewegen is gezond!

Dan zit het er alweer op, vrolijk verdwijn je achter het gordijn. 

Tot aan de pauze mag je de kunsten van alle andere kinderen bekijken. Bij de grote meiden die prachtige sprongen maken van de kast zeg je verrukt: als ik zo groot ben dan ga ik dat ook doen!

In de pauze wat drinken en een zakje chips. Daarna naar huis en lekker dromen over alles wat je nog kunt leren bij de gym.

We zullen zien hoeveel gymuitvoeringen we nog mee mogen maken. En hoe zulke hoge en moeilijke sprongen je dan gaat maken. Voor nu zijn we al heel trots op wat je hebt laten zien.