Snertloop 2020 – reden voor een feestje (of meer…)

Wel lopen & niet eten, niet lopen & wel eten, klaverjassen & eten of lopen & drinken & eten, in de draagzak of de wandelwagen; het maakte dit keer niets uit wat je ging doen. Het was namelijk feest!

Feest, omdat SGO dit jaar haar 75e verjaardag viert. En wie jarig is, trakteert. Dus mochten de deelnemers afgelopen zondag de beurs gesloten houden, maar kreeg iedereen wel een bakkie leut met zelfgebakken lekkers van de Supportersvereniging (dank!) en een consumptiemunt van SGO. 

Feest, omdat SGO een nieuwe website heeft gekregen, ontworpen door J-sketch. Ziet er super uit Janniek! Neem snel een kijkje, hij is bijna helemaal af. Erika Keur, dank voor je jarenlange ondersteuning bij de vorige website!

Feest, omdat we dit jaar ca. 100 deelnemers mochten verwelkomen, die genoten hebben van de heerlijke erwtensoep van Rennie. Het was een divers gezelschap, zowel qua leeftijd (zeer jong tot ietsje ouder) maar ook qua herkomst; de deelnemers waren o.a. afkomstig uit Grolloo, Schoonloo en Papenvoort en zelfs Rolde was dit keer ook goed vertegenwoordigd. De vrijwilligers van de Blues waren speciaal uitgenodigd, wat ook zorgde voor wat nieuwe gezichten bij de snertloop. 

Dit keer waren de mooie routes uitgezet door Jan Postema en Bert Meems en kon men kiezen voor een route die iets langer was dan 5 km of eentje die iets korter was dan 9 km. Soms moest een horde of een modderpoel overwonnen worden. Het maakte niets uit, het was droog en niet al te koud en bovendien stond ons trouwe Koek-en-Zopie duo Jaap & Wim halverwege de route om ons te verwennen met iets warms voor lichaam en geest. Degenen die niet wilden lopen, konden gezellig een spelletje doen onder het toeziend oog van spelleidster Siny. 

SGO-voorzitter Hilbert Stel gaf aan dat er dit jubileumjaar diverse leuke activiteiten worden georganiseerd (hou de website en het SGO-blad in de gaten), maar dat er ook serieuze zaken op de agenda stonden, zoals het aanpassen van het beleidsplan. Hoe moet SGO er over 25 jaar uit zien, wanneer SGO haar 100e verjaardag viert? 

Tot slot vierden we een feestje met Ina Wobbes mee, die haar 50e levensjaar inging. Het bleef nog lang gezellig na afloop van de maaltijd. Dank ook aan Henny Beijering, die met Ina (ook) de drankjes verzorgde en Piet Wieldraaijer die als geen ander weet hoe je snert moet inscheppen… en overgieten.

En zoals iedere verjaardag vaak eindigt, kreeg een aantal liefhebbers ook nog een presentje mee naar huis: een emmertje snert. Een feestelijke start van een mooi nieuw sportief jaar!