Bericht van de dorpscoördinator – Coronavirus COVID-19

De ontwikkelingen rond het Coronavirus gaan te snel om met het wekelijkse sportblad bij te houden. Bij dezen het dringende advies aan iedereen om de adviezen van de overheid te volgen.

Laten we aan elkaar denken en zoveel mogelijk voorkomen dat het virus wordt overgebracht naar kwetsbare mensen. Neem voor vragen of praktische hulp contact op met onze dorpscoördinator Siny (s.vink@impulsaaenhunze.nl of 06 – 365 110 15).

Wilt u helpen, maar bent u nog niet geregistreerd als vrijwilliger bij “Grolloo Zorgt”? Laat dat dan ook weten aan Siny. Vele handen maken licht werk.

Belangrijk om te weten: op dit moment zetten we alleen vrijwilligers in voor noodzakelijke taken, zoals het doen van boodschappen of klusjes die geen uitstel verdragen. Ook vervoer doen we alleen in dringende gevallen. Bij de uitvoering van die taken, houden we ons aan de regels van het RIVM.

Wat ook belangrijk is: op social media doen allerlei “fake-berichten” de ronde over dingen die je moet doen of laten. Ze kloppen lang niet allemaal. Zo helpt het niet om warm water te drinken en kun je ook niet de diagnose stellen door 10 seconden je adem in te houden.  

Volg de adviezen van het RIVM en de overheid!