Ploggen bij het Gasselterveld: op herhaling!

Nu de temperatuur daalt wordt het aanmerkelijk rustiger rondom het Gasselterveld en het Hemelriekje.  De hoeveelheid afval die achterblijft  in het gebied neemt dan gelukkig ook af. Toch, als je goed kijkt, zie je overal op het strand en in de bossen eromheen nog sigarettenpeuken, bierdopjes, blikjes en stukjes plastic.  Daarom hebben de hardlopers van de verenigingen SGO, Vomos en Gieten vanochtend het hele terrein afgespeurd naar deze wat minder opvallende  zaken.  Net toen het licht werd, om 7 uur, stonden daar ruim 20 personen in hardloopkleding gewapend met vuilniszakken en handschoenen. Ook Martijn Harms, boswachter van het gebied Gieten-Borger, was van de partij.   Doordat er zoveel kleine dingen, zoals peuken en diepdopjes,  opgeraapt moesten worden, kwam van echt hardlopen natuurlijk niets terecht.  Na 2 uur ploggen ( combinatie van joggen en rommel opruimen) hadden de lopers toch nog weer een behoorlijke hoop afval verzameld. Niet iets waar we trots op zijn.

Drie weken geleden hadden we ca 25 vuilniszakken vol, dit keer met al die kleine stukjes vuil gelukkig minder volume.

Als groep verbazen we er ons elke weer over welke dingen worden achtergelaten.  Naast de vele peuken en bierdopjes ook onderbroeken, een stuk fiets, sokken, blikjes, resten van ballonnen, een zuigspeen en de vele schoonmaakdoekjes.   

We hopen dat volgend seizoen dit soort spontane acties niet meer nodig zijn en dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt  en alleen zijn voetafdruk achterlaat.