De loopgroep viert haar 30e verjaardag!

Het is augustus 1990 en tijdens een vergadering van het bestuur van SGO wordt er een belangrijke beslissing genomen, met grote sportieve gevolgen voor Grolloo en wijde omgeving. De loopgroep is een feit!

De loopgroep is door de jaren heen gestaag gegroeid en het huidige aantal leden is 41. Er wordt wekelijks op de maandag en donderdag getraind. Dit onder de bezielende leiding van onze trainers Jan Vreugdenhil en Henk Wiechers.

De loopgroep is een enthousiaste club hardlopers die er niet voor terugdeinzen om van alles te organiseren, zoals een hardloopwedstrijd van 24 uur, het Olympisch dorp, of met oud -en nieuw door sneeuw en een prachtig verlicht dorp te lopen. En nog heel veel meer, maar te veel om op te noemen.

Wij deinzen nergens voor terug ook al zijn we dan 30 jaar oud, beter gezegd 30 jaar jong! Een nieuwe activiteit is het ploggen, het wat,…! Zult u denken? PLOGGEN is een uit Zweden (Plocka) overgewaaid idee om al hardlopend de rotzooi van een ander op te ruimen. Dit hebben we onlangs gedaan (ook met loopgroepen Gieten en VOMOS) bij het Gasselterveld en hebben dit op 5 september ook gedaan. Zo halen we ook wat publiciteit binnen voor de loopgroep en SGO!

Maar hoe vier je nu toch je 30e verjaardag als Corona huishoudt! Dat is lastig, we hebben binnen de loopgroep een klein comité opgericht voor onze activiteiten ‘’30 jaar loopgroep’’.

Maar kwamen al snel tot de conclusie, dat wat wij willen helaas niet kan vanwege de maatregelen die de overheid ons (terecht) oplegt.
Maar wij laten ons niet zo snel kisten, hardlopers beschikken immers over een enorm doorzettingsvermogen.

We hebben op zaterdag 22 september bij Ina die haar landgoed ter beschikking stelde een gezellige middag gehad waarbij de Coronamaatregelen goed werden nageleefd, behalve toe het ging regenen, toen was 1,5 meter niet haalbaar. We hebben met elkaar een wandeltocht gedaan die voor sommigen wel heel lang duurde omdat de opdrachten toch wel heel moeilijk waren. Je moest namelijk kunnen kaartlezen en het was wel een heel vreemde kaart met alleen maar streepjes en vreemde tekens, kunnen schaken, heel goed kunnen ruiken, kompas kunnen lezen en goed communiceren met je teamgenoten, allemaal niet eenvoudig! En dat dan allemaal met bijzondere kleding aan. 

Ook enkele lopers uit Veenhuizen deden mee!

De mensen in de omgeving van Nooitgedacht hebben meerdere malen 112 gebeld maar de politie nam de zaak gelukkig niet serieus, zij waren vooraf op de hoogte gesteld!.

De loopgroep hoopt in oktober nog een weekendje op pad te gaan richting Zutphen, hopelijk komen er geen nieuwe Corona-maatregelen bij. En dat we ook heel serieus met onze loopsport bezig zijn mag blijken uit het feit dat we een lezing krijgen van een wetenschapsjournalist. Het zal wel over hardlopen gaan.

En,…binnenkort zijn wij te bewonderen in ons nieuw loopshirt! Verder hebben een aantal leden flyers in de brievenbussen van vele Roldenaren gestopt in de hoop dat dit weer wat leden oplevert. 

Namens de loopgroep feliciteren wij SGO die dit jaar haar 75e verjaardag viert. De schrijver van dit stukje is dankbaar voor de aandacht die er is voor onze loopgroep, en bedankt een ieder die zich daarvoor al die jaren heeft ingezet!