Vertrouwenspersoon SGO Grolloo

Binnen de Omnisportvereniging SGO vinden we dat we met respect met elkaar moeten omgaan. Stelregel is: als anderen iets bij jou doen dat jij niet plezierig zou vinden, moet jij dat ook niet bij anderen doen. Respect verdien je met goed gedrag, maar soms komt het helaas voor dat het gedrag van de ander te ver gaat. En dat jij je daardoor niet meer veilig voelt in je team of binnen de vereniging. Wanneer een ander jou lastig valt met zijn of haar gedrag en je zelf niet meer weet hoe je de situatie op moet lossen, kun je verschillende dingen doen. Praat er in ieder geval over. Dat kan met verschillende mensen; ouders, een teamgenoot, met je trainer of met een bestuurslid. Maar je kunt ook contact opnemen met de vertrouwenspersoon binnen SGO. De vertrouwenspersoon kan je helpen om te zoeken naar een oplossing. Want uiteindelijk moet jij met plezier in een veilige omgeving kunnen sporten. SGO heeft in de persoon van Diana Leeuwerik de rol van vertrouwenspersoon ingevuld.

Doel van aanstelling van een vertrouwenspersoon 
SGO wil een sportvereniging zijn waar leden zich veilig en vertrouwd voelen. De vertrouwenspersoon heeft een taak bij het instandhouden of zelfs verbeteren van de omgangsvormen welke bijdragen aan het gevoel van veiligheid en vertrouwdheid voor de individuele leden. Zij draagt zorg voor de eerste opvang van betrokkenen bij een incident binnen de vereniging.

De vertrouwenspersoon heeft een taak in de preventie van ongewenst gedrag. Daartoe zal het kader, waaronder trainers, coaches en begeleiders bekend gemaakt moeten worden met gedragsnormen en het oppakken van de signalen van ongewenst gedrag. Voorop staat dat de hele vereniging een verantwoordelijkheid heeft in het naleven van gedragsnormenDe vertrouwenspersoon van SGO is te bereiken op: vertrouwenspersoon@sgogrolloo.nl