Drukbezochte en gezellige 25e keer!

De maandelijkse dorpsmaaltijd is erg populair. Ruim 2 weken voordat het zover was, waren we al helemaal  volgeboekt. En zo zaten we donderdagavond met 66 personen aan tafel. 

Daaronder een speciale gast. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra schoof deze keer aan voor een nadere kennismaking met Grolloo en om een hapje mee te eten. Bij zijn toespraak gaf de heer Hiemstra aan dat hij geen koker is en dat hij gewend is dat er voor hem wordt gekookt. Uit ervaring van februari 2018 weten we dat in elk geval 2 wethouders goed kunnen koken, dus wie weet vinden we het college bereid om bij een volgend jubileum (de 30e of 35e keer?) opnieuw voor Grolloo te koken. De burgemeester gaf aan initiatieven als deze dorpsmaaltijd in Grolloo (en ook enkele andere dorpen in Aa en Hunze, zoals Gasselternijveen en Eexterveen) toe te juichen. Met elkaar eten is toch veel gezelliger dan dat je bijv. in je ééntje aan tafel zit…

Het was een jubileum dus een mooie gelegenheid om ons kookteam ook een keertje (min of meer) vrijaf te geven. Daarom kwam het hoofdgerecht deze keer van de Chinees uit Rolde. In tegenstelling tot andere keren was er weinig over. Het laatste gaatje werd gevuld met ijs met vruchtjes! 

Na afloop werden Eldina, Margriet, Rennie en Tjiske bedankt voor hun inzet bij 25 (eigenlijk dus 24) dorpsmaaltijden. Een stevig en welverdiend applaus was er ook voor Ina die elke keer weer op de achtergrond die hele dikke afwas er in no-time doorjast. 

Voor de volgende maaltijd (want ook die 26e keer komt er) kan alvast weer worden aangemeld. 

Die zal zijn op de eerste donderdag in april, 2 april. 

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 27 maart via:

• het formulier op de balie van Het Markehuis  

• bellen met Roelof Dilling (0592-501582 of 06-22408751).

Wees er snel bij, want Vol=Vol!