Wedstrijdverslag JO-9

Zaterdagmorgen moesten onze mannen en dame van JO9 tegen Gieten voetballen.

Om 9:00 uur was de aftrap. Wat de spelers niet wisten (maar de leiders wel) was dat als ze deze wedstrijd zouden winnen, ze kampioen van het vroege voorjaar zouden zijn. Maar daar was tijdens de wedstrijd geen tijd voor om over na te denken. Er moest eerst gewonnen worden. Het samenspel van JO9 ging goed maar Gieten liet zich niet zomaar verslaan. 

Toch kwam SGO al snel op voorsprong. Tijdens de rust was de stand 2-5 voor SGO. Er werd nog wat tactiek besproken en hier en daar geschoven in de opstelling zodat ook in de 2e helft de stoomlocomotief van JO9 weer door kon denderen. Het was een prachtige ochtend met een vroeg voorjaarszonnetje. Ideaal om het kampioenschap te vieren. 

Nadat de spelbegeleider het laatste fluitsignaal gaf en de eindstand op 5-9 stond, kwamen de spandoeken tevoorschijn langs de lijn en werd er voor de jonge spelers van SGO iets duidelijk. Ze zijn kampioen!!! Na het feesten en juichen in de kleedkamer, snel terug naar Grolloo en Schoonloo gereden om daar al toeterend rond te rijden. Met vlaggen uit de auto’s en veel lawaai om iedereen te laten weten dat er weer nieuwe kampioenen zijn binnen SGO. Daarna naar café Hofsteenge om onze innerlijke mens te verwennen met patat en frisdrank. Tijdens het eten werden er mooie speeches gegeven door Bert Oldenburger en kregen de jonge spelers allemaal een beker plus een kampioen certificaat. Van de supportersverenigingen kregen ze een roos en een zakje snoep. 

Namens JO9 wil ik SGO en de supportersverenigingen bedanken voor de mooie prijzen. Ook café Hofsteenge voor de locatie en het lekkere eten. De jonge spelers voelden zich echte kampioenen!!

André Oeben; trainer/coach JO-9