Berichten van de dorpscoördinator

Interview Emmie Suichies.

Het interview met Emmie Suichies in het sportblad van vorige week eindigde met 2 vragen.

Allereerst over foto’s van het oude postkantoor. Het postkantoor was indertijd ten huize van de familie Veenhof aan de Schoonloërstraat (het huis waar nu Rudy Hilberts woont). Voor een oude foto putten we uit het boek “Grolloo – van verleden… tot heden”. 

De tweede vraag ging over welke familie Enting in 1979 (sneeuwstorm) 25 jaar was getrouwd. Vanuit Borger kwam het antwoord van Tinie Klaassens. “Dat waren Roel en Hillie Enting-Hadders, die 

woonden aan de Voorstreek, waar wij destijds ook woonden en wij waren gasten op het feest”.

Grolloo Actief.

Op maandag 31 januari is er weer een Grolloo Actief middag. Deze keer in samenwerking met Old Grol. Van 14 uur tot 16 uur neemt Bertus Reinders ons mee in de geschiedenis van Grolloo, maar dan anders. Er zijn namelijk heel veel foto’s en verhalen, maar niet altijd is bekend wie er op de foto’s staan of waar een huis stond, of hoe het zat met… Het zou daarom fijn zijn als je mee wilt denken! Je hoeft helemaal niet je hele leven in Grolloo te hebben gewoond om toch bij te kunnen dragen. Of misschien vind je het ook gewoon leuk om de verhalen te horen, de foto’s te zien en elkaar te ontmoeten. Allemaal hartelijk welkom. De koffie en thee moet u zelf betalen, maar als dank voor uw bijdrage zorgen wij voor iets er bij. Maandag 31 januari om 14 uur in het Markehuis (tenzij de maatregelen weer strenger worden natuurlijk). Mocht vervoer lastig zijn, laat het dan even weten. (Siny 06 3611015) 

PS. De bibliotheek is dan ook open, een mooie gelegenheid om eens te kijken of Roely en Mimi ook iets voor jou op de plank hebben staan. 

PS. 2. Het is misschien ook een moment voor hen die het aangaat om te overleggen over weer starten met activiteiten zoals koersbal en kaarten. Doe je daar nog niet aan mee, maar zou je dat wel willen? Je kunt je dan ook aanmelden!