Berenpret in Grolloo

In verschillende media verschenen berichtjes over berenjacht. Een initiatief om tijdens deze vreemde tijden toch een beetje plezier te beleven. 

Het idee is dat zoveel mogelijk mensen een knuffelbeer voor het raam zetten. Kinderen kunnen dan wanneer ze een frisse neushalen op zoek naar de beren. En deze afstrepen op hun berenjacht-kaart. Uiteraard alleen met het eigen gezin en niet in grote groepen. Want afstand houden van anderen is natuurlijk nog steeds belangrijk. 

Na een paar oproepjes op sociale media verschenen er ook in Grolloo steeds meer beren. En dus gingen er de afgelopen dagen heel veel kinderen op berenjacht. Voor de kinderen was het bovendien leuk om te doen omdat ze vanaf de straat nog even konden zwaaien naar hun vriendjes en vriendinnetjes in huis. Of andersom natuurlijk. 

Soms was er een heel klein beertje verstopt bij het raam, soms een megagrote en soms zaten er hele berenfamilies. Echte speurneuzen hebben in totaal 170 (!!) beren gespot. Fantastisch dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep. 

Hopelijk blijven de beren nog even staan. Zodat er nog meer kinderen op berenjacht kunnen gaan. Voor het eerst of gewoon nog een keer.

Daarbij is het ook leuk om kleine opdrachtjes te doen, bijvoorbeeld:

❤ Een witte beer: Wandel een rechte lijn, voetje voor voetje, tot aan de volgende beer.

❤ Een bruine beer: Spring dan met beide voeten 5 keer op en neer.

❤ Een grijze beer: Blijf 5 tellen op 1 been staan.

❤ Een beer met kleren aan: Wandel dan achteruit tot aan de volgende beer.

❤ Een gekleurde beer: Loop dan zo snel mogelijk van de ene brievenbus naar de volgende en terug. 

❤ Een ander knuffeldier gespot: Geef dit dier een applausje.