Bericht van de dorpscoördinator – Corona virus en Certe bloedafname

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Dat zegt mijn wijze moeder altijd en in deze tijd is het onverkort van toepassing.

En volgens mij is het een uitspraak die heel goed past bij Grolloo e.o. in deze tijd. Sporten op afstand, onderling contact, omkijken naar de buren, geen enkel probleem. Wie hulp wil hebben, kan dat wel tien keer krijgen.

En niet te vergeten de uit het niets komende Berenjacht. Elders in het sportblad kunt u daar meer over lezen, maar wat een plezier hebben de kinderen van Grolloo met alle beren die her en der voor het raam staan. En hoe leuk is het om ze te zien lopen en zoeken. We moeten het samen doen. En we moeten ons binnen de regels die er zijn zo goed mogelijk vermaken. Dat kan bijvoorbeeld ook met de TV. Vanaf maandag 30 maart kunt u tussen 10:00 uur en 16:00 uur op NPO 2 allemaal oude programma’s terug zien. Willem Duys, Een van de acht, maar ook programma’s van recentere datum. 

En geen zin in TV kijken? Liever lezen? De boeken van de Groller boekenkast zijn nog steeds beschikbaar. U kunt bellen met Siny om een afspraak te maken om zelf boeken uit te komen zoeken, maar als u het genre doorgeeft dat u graag leest, kan zij u ook een aantal boeken uit dat genre (laten) bezorgen. U kunt natuurlijk ook kijken of de minibieb aan de Schoonloërstraat iets van uw gading heeft. 

24 uur per dag in huis, alleen even er uit voor een boodschap en misschien de hond uitlaten, het is soms best een uitdaging. Zeker als er meerdere mensen thuis moeten werken en studeren. Of zelf thuis werken en dan ook nog de kinderen helpen met hun schoolwerk. Voor jonge kinderen is dit hele coronagedoe natuurlijk ook lastig te begrijpen en ze missen hun normale activiteiten en contact met vriendjes. Het is dan ook heel begrijpelijk dat het je soms wel eens aanvliegt! En meestal weten we daar dan ook wel weer een draai aan te geven. Even iets anders, even naar buiten, even bellen met een vriend, en dan gaat het wel weer. Maar mocht dat niet zo zijn, of wil je gewoon even met iemand praten die buiten jouw situatie staat, bel dan ook vooral met Siny. Even van je af praten kan altijd!

Certe bloedafnameBloedprikpunt Markehuis tijdelijk gesloten.

In verband met Corona maatregelen heeft Certe de bloedafname mogelijkheden beperkt tot een klein aantal locaties. 

Zij hebben daarom ook het bloedprikpunt in het Markehuis tijdelijk gesloten. U wordt verzocht gebruik te maken van de hoofdlocaties.

De dichtstbijzijnde mogelijkheden zijn:
Assen – Wilhelmina Ziekenhuis
Europaweg Zuid 1
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 16:30 uur

Beilen – Wilhelmina Zalencentrum
Wilhelminaplein 2
Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8:30 uur tot 10:15 uur